shoppingtips!

Den här klänningen hittade jag direkt. En rosa satin klänning med ekoritiv halskant. Skitsnyggt att ha med ett par svarta högklackade skor till julavslutningen.
Hm 399 kr

happy halloween!

idag så är det halloween och självklart så ska jag och syrran kolla på the nightmare before christmas! Det är en liten halloween tradition som vi gör varje år. Bli inte lurade av titeln det är faktiskt en halloween/jul film. Fast nu så måste jag leta efter en klänning på H&M eftersom jag har fått 50% rabatt och det går ut om 2 dagar. Om jag hittar nåt så skriver jag om det också senare.               

Pumpkin Party Cooler


Bild: Martha Stewart

snygg party cooler som man själv kan göra. Skär av den översta delen. Skrapa sen ut allt i pumpan. lägg in en glas eller plast skål i pumpans öppning. Avsluta med att lägga i is och dryckflaskorna.  

ny kategori!

nu har jag gjort en ny kategori som är inredning. jag älskar att inreda så jag tänkte att jag kan dela med mina tips.

creepy candles


med de här ljusen får du snabbt ett onskefullt sken vart som helst. Det är vita stearinljus med droppar av" blod" (egentligen rött stearin). Lägg upp valfritt antal vita stearinljus. Tänd ett rött stearinljus och låt vaxet droppa ner längst med topparna av de vita stearinljusen så att det kommer ner på sidorna. Låt vaxet kallna innan du täder det.


no-bake spiderweb cheesecake

 den här receptet är ifrån martha stewart det är därför vissa saker är på engelska :)
ingredienser

crust:
500 g choklad wafers
0,8 dl socker
170 g smält margarin
1 tsk grovt salt

ganache:
110 g block choklad finhackad
1,2 dl grädde

fyllning:
900 g färskost
3 1/2 dl socker
1/4 tsk grovt salt
3 msk citronsaft
3 1/2 dl grädde
ev. gummispindlar

1. smöra en form med löstagbar kant.
2. blanda kex, socker, smör och salt i en skål. ta smeten och tryck den i formen längst med kanterna. tryck till ordentligt. plasta in och lägg i kylskåpet.
3. lägg chokladen i en matberedare. koka grädden tills det får sjuda och häll över chokladen. när chokladen börjar smälta mixa tills den blir slät.
4. spara 2 msk ganache till spindelnätet och häll resten i botten och längst med sidorna. täck den och lägg den i kylskåpet tills den ska fyllas.
5. vispa färskosten tills den blir fluffig i ca 3 min, sänk hastigheten och tillsätt socker och salt. öka hastigheten och vispa tills den blir jätte fluffig i ytterligare 3 min och vispa med citronsaften.
6. vispa grädden bara lite. lägg 1/4 av grädden i färskost blandningen och vispa.
7. häll fyllningen i crusten och fördela det jämnt.
8. lägg resten av ganachet i en spritpåse. skapa ett nät över cheesecaken. täck och frysi minst en timme eller över natten. ta ut cheesecaken från formen och garnera med gummispindlar.

 


dagens låt:

justin bieber ft. Usher - the cristmas song
den här låten är jätte bra, den får dig verkligen i "julstämmning". texten är lite små udda men annars så är den fantastisk om man längtar till jul :)

filmtips!!!

nu när det är höstlov så blir det många filmtips!!

The Proposal
reggiserad av Anne Fletcher.
filmen handlar om margaret (Sandra Bullock) som är en tuff chef som alla hatar. eftersom hon är ifrån kanada så bestämmer myndigheterna att hon ska deporteras till sitt hemland. Enda lösningen är om hon gifter sig och därför tvingar hon sin assistent Andrew (Ryan Reynolds) att gifta sig med henne. tillsammans åker dom till alaska och bor hos Andrews familj. medans dom är där dyker många känslor upp...
recension:
jag älskar den här filmen. Handlingen är så bra, den får dig att skratta men ändå så har den sina stunder. perfekt film att kolla på nu på hösten!!


pumpkin pie

Paj med pumpa, eller pumpkin pie på engelska, serveras enligt amerikansk tradition på halloween. Jättegod paj som till smaken påminner om pepparkaka.

Amerikansk pumpapaj 

Ingredienser

10-12 bitar

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Smör
1 äggula

Fyllning:
4 dl grovhackad pumpa
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 krm salt
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker och servera med vispad grädde.


höstlov!!!

äntligen höstlov!! i en vecka så har jag jobbat med en miljörapport men nu är man äntligen klar. jag har inte haft så mtcket tid att blogga men jag tänker blogga mycket imorgon, då lägger jag ut halloween tips och så bloggar jag resten av veckan. det blir nog mest filmtips för att på höstlovet så blir det många filmer :)

dagens låt:

idag så tar jag bara en random låt från min spotify-lista som innehåller 156 låtar...det blev...
9 to 5- Dolly Parton 
den här låten la jag till i min lista augusti 27.. jag älskar den här låten på grund av dolly parton. jag älskar hennes röst och musikstil, den här låten är en av hennes bästa.
 


amerikanska pannkakor

dom här pannkakorna är perfekta att äta nu på hösten med jätte mycket lönnsirap, mums!! :)
Ingredienser
8-10 st

2 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 1/2 dl filmjölk
2 msk smör-&rapsolja

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör-&rapsolja i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Servera med lönnsirap och blåbär.Amerikanska pannkakor


15 dagar!

jag märkte precis att jag har lyckats ha kvar min blogg i mer än 15 dagar! under dom här veckorna har jag märkt att det är jätte kul att blogga om sånt som man gillar. nu måste jag ha ett nytt mål och det är att ha kvar bloggen i en månad. får hoppas på att jag får fler läsare.

film tips!

det här är första gången jag lägger ut film tips men jag tänkte att jag kanske kan lägga ut två filmer om veckan och då får vi se vad ni tycker. min film smak är romantiska komedier så dom flesta filmerna är väl i den genren   
En Shopaholics bekännelser regisserad av P.J Hogan baserad på boken av Sophie Kinsella.
filmen handlar om rebecca bloomwood (Isla Fisher) som är en journalist. Men rebecca är en shopaholic och hon kan bara inte sluta shoppa. hennes dröm är att jobba på allete magazin men det slutar med att hon får ett jobb på succesful saving. hon blir känd som "the girl in the green scarf" men hon har jätte många skulder att betala och hon blir kär i sin nya chef luke brandon (Hugh Dancy) och hon måste kontollera shoppandet.

blogg

här är en blogg som jag tycker är jätte bra, hon är jätte bra på att skriva men hon bloggar inte så ofta men det är värt att vänta på.
www.iateyourpride.blogg.se

dagens låtar:

idag så blir det flera låtar p.g.a att jag inte har skrivit på länge...
Epire state of mind-jay-z och Alicia Keys
jag älskar den här låten, den påminner mig så mycket om new york och den får mig att kämpa till att nå dit.
Miateltoe- Justin bieber
asså den här låten är den gulligaste jullåten i år, man kan inte hata den.
Time for me to fly-REO speedwagon
den här låten är så gullig... den påminner mig om våren och värmen, längtar tillbaka redan.

ÄNTLIGEN HELG..

...OCH INGA LÄXOR. asså jag är så lättad så att det går inte ens att förklara. i två veckor har det varit plugg varje dag men nu är vi klara med alla prov,uppgifter och redovisningar. så nu tänker jag njuta jätte mycket den här helgen för nästa vecka så börjar det igen. jag kommer blogga jätte mycket under dom här dagarna p.g.a att jag inte skrev något förra veckan. fast idag blir det inget för jag är lite små trött och deppig p.g.a att två i min klass ska till new york., och jag vil jätte gärna dit....


...

jag har seriöst inte haft någon tid att blogga hela veckan pga av 3 prov en redovisning och en berättelse som ska vara klar under den här veckan men jag lovar att pressa in lite bloggtid nästa vecka...

orkar inte blogga

har inte riktigt blogga den här helgen men imorgon så är det en ny vecka och då kör jag igång igen!

äntligen helg!

känns så skönt med helg! inget plugg, inga lärare, sovmorgon... och gossip girl hela dagen.  och så hinner jag äntligen blogga igen efter två dagar av jätte mycket pluggande. men det känns verkligen som om veckorna bara skyndar iväg för om två veckor är det höstlov!!! men jag längtar verkligen till julen. det är så mysigt, man dricker varm choklad, har varma tofflor, en varm filt och så snöar det ute.... i vanliga fall hatar jag vintern men jag älskar jul. får väll hoppas på att det bara kommer snö till julen och sen smälter allt bort :)

torsdag

det här kommer bli ett jätte kort inlägg och jag ville bara säga att jag antagligen inte kommer blogga något fram till helgen på grund av all plugg! vill bara skrika åt alla lärare som ger oss allt plugg!!!!


fyllda smördegspuffar

jätte god och enkel dessert som är god att äta när som helst.
Fyllda smördegspuffar

Ingredienser

6 port

1 paket kyld smördeg
1 ½ msk Smör
1 ½ msk flytande honung

Fyllning:
1 dl keso
1 msk flytande honung
1 dl äpplemos
florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skär smördegen i 12 rutor. Smält smöret och blanda med honungen. Pensla smördegsrutorna med blandningen och lägg ihop dem 2 och 2 på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills puffarna börjar få fin färg.
Lyft av locken på de varma smördegspuffarna. Blanda keso och honung och klicka ut på puffarna, toppa med lite äpplemos och lägg på locken igen. Pudra med florsocker och servera genast.


dagens låt

moves like a jagger- marron 5
känner mig lite efter som lyssnar på den här låten nu men jag har aldrig riktigt tyckt att den var bra men sen efter 2 månader började jag gilla den.


brownies

nu lägger jag äntligen upp min brownies recept bilden blev inte så bra men det får duga.


ingredienser
2 ägg
2 dl socker
100 g smör eller margarin
100 g mörk choklad
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl valnötskärnor eller hasselnötter

gör så här:
1. vispa ägg och socker vitt och pösigt, 3 min med elvisp eller 6 min för hand.
2. smält smör och choklad i vattenbad över sjudande vatten. låt smeten svalna något.
3. smöra en form, ca 20x25 cm
4. blanda äggsmeten med chokladsmeten. tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör om väl. häll smeten i formen. grovhacka valnötskärnorna/hasselnötterna och strö över smeten.
5. grädda i 200 grader ungsvärme på nedersta falsen, ca 20 min. låt kakan kallna innan du skär den i fyrkantiga bitar.

tips: ha i lite chokladbitar i smeten

dagens låt

funny girl-barbra streisand
jag älskar den här låten på grund av filmen. den är så fantastiskt bra med barbra i huvudrollen. jag rekomenderar den!

tisdag

tyvärr så blev det inget brownie recept igår och så hinner jag inte lägga upp det nu men jag lovar att lägga ut senare idag eller imorgon! nu är jag glad för att jag får läsare p.g.a mina brownies.

Dagens låt

har inga nya låtar att skriva för jag har liksom skrivit om alla som jag lyssnar på just nu så jag tänker skriva om såna som jag har lyssnat på.
san francisco-cascada
jag älskar den här låten för att den påminer mig om sommaren och om alla soliga dagar :)

Måndag!

idag är det måndag och jag ska nu baka brownies till mitt tidningsmöte imorgon, har ett jättebra recept på hur man ska få goda och kladdiga brownies :) jag lägger ut recept och bild senare ikväll när jag har bakat dom.

modetips


En söt spetsklänning med trkvartsärmar, passar perfekt till fest med ett par svarta pumps, pärl accesoarer och en svart handväska.

klänning: Hm 299 kr

styla med:


handväska: HM 199 kr, pumps: DinSko 299 kr


dagens låt

When you say nothing at al- Alison krauss
låten har en sån fantastisk text och hennes röst är så bra, den här låten får mig verkligen att slappna av :)


Butterkaka

Dom här bullarna blir extra saftiga och goda om man bakar dom i en form eller stekpanna.     Ingredienser:   (8-10 bullar)  50 g jäst  3 dl mjölk   100 g smör elr. margarin   1 tsk kardemummakärnor   1 dl socker  1/2 tsk salt  9-10 dl vetemjöl     fyllning:  50 g smör eller margarin  3 msk socker  1 msk kanel    pensling och garnering :  1 ägg  1-2 msk pärlsocker  2 msk mandelspån     gör så här:        1. smula ner jästen i en bunke, rör ut den med lite mjölk  2.smält smöret på svag värme, tillsätt resten av mjölken och låt degspadet bli 37 grader. Häll i degspadet i bunken.  3.stöt kardemumman. Tillsätt kardemumma, socker, salt och hälften av vetemjölet i bunken.      4.arbeta degen jämn och slät i 4 min i maskin elr. 7-8 min för hand. Tillsätt under tiden det mesta av vetemjölet. Låt degen jäsa 30 min under bakduk.  5.rör samman smör, socker, och kanel till fyllningen. Smöra en stor rund form eller gjurjärnsstekpanna.  6.knåda degen på mjölat bakbord några minuter. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Kavla ut degen med lätta tag till en rektangel med så raka sidor som möjligt.  7.Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 3 cm breda bitar. Ställ dessa i formen med snittytan uppåt, inte för tätt, bullarna ska få plats att jäsa. Låt jäsa 20 min.  8.vispa upp ägget och pensla butterkakan, strö över pärlsockret och mandelspån.  9.Grädda butterkakan i 200 grader ugnsvärme ca 20 min. låt svalna på bakgaller under bakduk

Dom här bullarna blir extra saftiga och goda om man bakar dom i en form eller stekpanna.

Ingredienser:

(8-10 bullar)
50 g jäst
3 dl mjölk
100 g smör elr. margarin
1 tsk kardemummakärnor
1 dl socker
1/2 tsk salt
9-10 dl vetemjöl

fyllning:
50 g smör eller margarin
3 msk socker
1 msk kanel

pensling och garnering :
1 ägg
1-2 msk pärlsocker
2 msk mandelspån

gör så här:

1. smula ner jästen i en bunke, rör ut den med lite mjölk
2. smält smöret på svag värme, tillsätt resten av mjölken och låt degspadet bli 37 grader. Häll i degspadet i bunken.
3. stöt kardemumman. Tillsätt kardemumma, socker, salt och hälften av vetemjölet i bunken.
4. arbeta degen jämn och slät i 4 min i maskin elr. 7-8 min för hand. Tillsätt under tiden det mesta av vetemjölet. Låt degen jäsa 30 min under bakduk.
5. rör samman smör, socker, och kanel till fyllningen. Smöra en stor rund form eller gjurjärnsstekpanna.
6. knåda degen på mjölat bakbord några minuter. Tillsätt mer vetemjöl om det behövs. Kavla ut degen med lätta tag till en rektangel med så raka sidor som möjligt.
7. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i 3 cm breda bitar. Ställ dessa i formen med snittytan uppåt, inte för tätt, bullarna ska få plats att jäsa. Låt jäsa 20 min.
8. vispa upp ägget och pensla butterkakan, strö över pärlsockret och mandelspån.
9. Grädda butterkakan i 200 grader ugnsvärme ca 20 min. låt svalna på bakgaller under bakduk


dagens låt

It's all over- dreamgirls
tycker om låt texten och så tyckte jag att den var bra när dom sjöng den på glee. och texten fastnar liksom.

boktips

Mitt perfekta liv- Sarah Dessen  jag ville bara rekommendera den här boken för att den är väldigt gullig att läsa, perfekt att läsa under sommarlovet men passar bra året runt.   Boken handlar om Macy som gör allt för att vara perfekt. hennes pojkvän Jason ska åka bort till hjärnläger och Macy blir ensam hela sommarlovet. men en dag träffar hon på en cateringsfirma, Wish och hon bestämmer sig för att jobba där, hon träffar på nya människor och hon lär även känna Wes, en jätte snygg kille som jobbar där. Då inser Macy att hon kanske borde börja leva livet lite.

Mitt perfekta liv- Sarah Dessen
jag ville bara rekommendera den här boken för att den är väldigt gullig att läsa, perfekt att läsa under sommarlovet men passar bra året runt.
Boken handlar om Macy som gör allt för att vara perfekt. hennes pojkvän Jason ska åka bort till hjärnläger och Macy blir ensam hela sommarlovet. men en dag träffar hon på en cateringsfirma, Wish och hon bestämmer sig för att jobba där, hon träffar på nya människor och hon lär även känna Wes, en jätte snygg kille som jobbar där. Då inser Macy att hon kanske borde börja leva livet lite.


dag 5

nu har jag bestämt mig för att inte skriva så mycket om min dag så som jag har gjort dom här dagarna för att jag inte har så mycket att skriva, kommer förmodligen mest lägga upp tips :)


Fyllda äpplen med kolasås

En riktig höstdessert. passar riktigt bra nu när det finns massor med äpplen.
Fyllda äpplen med kolasås  

Ingredienser
4 port

4 små röda äpplen
75 g mandelmassa
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 1/2 tsk kanel
1 dl rostade mandelspån

Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör

1 dl vispgrädde

gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Vispa i smöret precis innan servering. Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.


dag 4

nu har jag klarat mig med bloggen i 4 dagar och så har jag också lyckats bra med att vara vegetarian.
skulle bara vilja tipsa om några bra tv-serier
-gossip girl
-glee
-pretty little liars
-how i met your mother
-vänner!!

dagens låt

Spotlight- jennifer Hudson
vanligtvis så brukar jag inte lyssna på jennifer hudson men den här låten tyckte jag om efter att jag hade hört den på Glee och sen dess så har den bara fastnat.

dag 3

nu har jag bloggat i tre dagar men igår så skrev jag inget på grund av att jag var tvungen att plugga till mitt engelska prov som jag hade idag. och så var jag tvungen att kolla på nya gossip girl!!! tyckte att det här avsnittet var jätte bra men jag tänker inte spoila något. och så kollade jag på nya glee idag, också ett väldigt bra avsnitt.
och så lite om hur jag klarar mig som vegetarian...
hittils så har jag klarat mig väldigt bra med att vara vegetarian, vilket jag är lite stolt över. nu har jag bara 26 dagar kvar...  får väll hoppas att jag klarar mig :)
                                                                                      

vegetarian!

nu har jag bestämt mig för att vara vegetarian i 4 veckor! det kommer vara väldigt intressant eftersom jag älskar att äta kött men jag tänker vara snäll mot allt levande. jag ska även bli lite mer miljövänlig under dom här veckorna och lite mer hälsosam så jag tänker inte äta några sötsaker eller sånt som innehåller 'tomma kalorier' får väll se hur det går !

dagens låt

Your song- Elton John
jag älskar den här låten! den har en väldigt bra text och så har jag alltid gillat hans röst. den får mig alltid att le när jag lyssnar på den.


Dag 2

Nu har jag lyckats med två dagar vilket är rätt så bra med tanke på att det är en skoldag då jag oftast inte brukar orka göra någonting eftersom man måste hinna med alla läxor som lärarna bombar oss med. Nu måste jag sitta och plugga lite engelska inför mitt engelska prov som är på onsdag, är inte så taggad eftersom jag tyckte att kapitlet var skit tråkigt men jag är jätte taggad inför imorgon för då kommer nya gossip girl avsnitt och på onsdag så kommer glee!


shopping tips

Blus 99Kr H&M 
vid knytblus i skirkvalitet    
  Den här blusen tyckte jag var väldigt fin och den är perfekt som ett vardagsplagg.
Kombinera med ett par mörka jeans eller med en tajt högmidjad kjol
och priset är väldigt bra
finns i färgerna naturvit, mönstrad och orange

 
plagg att kombinera med:
allt är från H&M


Hemma Spa


unna dig själv med ett hemma spa som du snabbt och enkelt kan göra. bra efter en stressig dag i skolan eller jobbet.
Unna dig spa – hemma
Sinnestillstånd


Din omgivning påverkar dig mer än du tror.
Det går att hitta snabbalösningar med färg och ljus för att hamna i rätt sinnestillstånd inför din spa-behandling hemma. Det har visat sig att färg påverkar din kropp, dina känslor och sinne efter bara 25 minuter. Inred ditt badrum i färger som rött, orange och gult så piggar det upp.

Låt din omgivning dofta gott. För detta behöver du inte lägga ner pengar på dyra doftljus, om du inte vill. Istället kan du använda dig av färska örter, blommor, eller dofttvålar. Häll upp en liten skål med sköljmedel och låt det stå i rummet. 

Gör en egen spellista med din favoritmusik. Du vet bäst om vad du tycker om att lyssna på, och vad som hjälper dig att koppla av.

Behandlingar

Börja med att öppna upp porerna. Detta gör du enkelt genom att hälla upp varmt vatten i en stor skål, lägg en handduk på huvudet och sänk ned ansiktet strax ovanför. Det perfekta ångbadet! Vill du ligga i badkaret kan du lägga en varm och blöt handduk direkt på ansiktet i ca 10 minuter. 

Ansiktet


Börja med en enkel peeling för att avlägsna döda hudceller. När du blandat ihop ingredienserna masserar du lätt in det i ansiktet med hjälp av cirkulerande rörelser. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Till detta behöver du:

½ dl strösocker
1 msk olivolja

Ansiktsmask

Under sommartiderna är den mest effektiva frukten avokadon. Fett och syror lindrar den solskadade huden och hjälper dig tack vare sitt innehåll på 25 procent olja. Efter att du gröpt ut innehållet till din ansiktsmask kan du även använda de två skalen till dina armbågar och låta dom bli lena igen. Se till att mosa avokadon ordentligt för att få en så jämn ansiktsmask som möjligt.

För dig som har torr hy, kan du även använda jordgubbar. C-vitaminerna friskar upp samtidigt som svavelföreningarna stimulerar, lindrar inflammationer och ger lyster. 

Till detta behöver du:

5 st mosade jordgubbar
2 tsk yoghurt
Mandelmjöl – så mycket som det behövs

När du har dina ansiktsmasker klara för att applicera kan du passa på att ge dig själv en ansiktsmassage samtidigt. Det är lättare än vad man tror.

- Dra med fingrarna från hakan, längs käken och upp till pannan
- Massera lätt dina kindben med tummarna
- Dra upprepande över dina ögonbryn. Börja från mitten och dra ut mot tinningarna
- Tryck lätt längsmed benstrukturen under ögonen

Som du ser krävs det varken tid eller pengar för att du ska få unna dig och koppla av riktigt ordentligt.

Choko Latte

något gott att dricka nu när det börjar bli kallt ute!
Choko Latte 
Ingredienser
1 st

ca 3/4 dl nybryggd espresso eller starkt kaffe

1 bit mörk choklad, 50–70% kakaohalt
2 dl mjölk

gör så här
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i botten på ett glas. Värm mjölken försiktigt i en kastrull till rykpunkten (ca 65°) och vispa till ett mjukt skum. Häll kaffet över chokladen och rör om. Häll på mjölken och skeda på skummet.

Tips! Strö över lite hackad choklad eller sikta över kakao och råsocker. Ha gärna smaksatt choklad i om man vill prova något nytt!


Dagens låt

min första dagens låt: fly -Rihanna och Nicki Minaj.
är oftast inte en sån som lyssnar på R&B lyssnare men den här låten är fantastisk bra på grund av att den spelades på gossip girl och jag älskar Gossip girl.

Dag 1:Lyckas ha kvar bloggen mer än 15 dagar

jag har lovat mig själv att hålla den här bloggen uppe mer än 15 dagar. jag har haft massor med andra bloggar som jag har skrivit 4 inlägg på och sen har jag bara slutat. så den här bloggen ska jag ha i minst 15 dagar! jag kommer blogga om sminktips, shoppingtips,hälsotips och så klart goda recept så att ni kan baka där hemma! och så kommer jag ha en "dagens låt" varje dag hoppas ni gillar bloggen :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0