Fyllda äpplen med kolasås

En riktig höstdessert. passar riktigt bra nu när det finns massor med äpplen.
Fyllda äpplen med kolasås  

Ingredienser
4 port

4 små röda äpplen
75 g mandelmassa
rivet skal och saft av 1/2 citron
1 1/2 tsk kanel
1 dl rostade mandelspån

Kolasås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör

1 dl vispgrädde

gör så här

Sätt ugnen på 150°. Skär av ett lock på äpplena, kärna ur dem och ställ dem i en ugnssäker form. Blanda mandelmassa, citron och kanel. Fyll äpplena med blandningen.
Lägg på locken och täck formen med aluminiumfolie. Baka äpplena mjuka i mitten av ugnen, ca 1 tim. Koka ihop grädde, socker och sirap till en simmig konsistens, ca 5 min. Vispa i smöret precis innan servering. Servera äpplena med kolasås, mandelspån och vispad grädde, ev smaksatt med vanilj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0