countdown till jul

har lite huvudvärk idag så det fick bli ett snabbt inlägg
Arlas fudge är perfekt som julgodis

boktips!

ville bara göra ett snabbt inlägg om denna bok. Den handlar om julbak och lite annat till julen.

första advent!

idag så är det första advent och det är bara 3 veckor kvar

Ruccolasallad

Jättegod sallad som bara tar några minuter att göra.
Blanda ett paket kidneybönor med ruccola. Skiva en liten rödlök och lägg på körsbärstomater. Häll på olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Blanda ihop allt och servera.


frukost tips!

Dadelsirap!
Dadelsirap är sirap som kommer ifrån dadlar. det är inte så vanligt här i sverige men man kan hitta det vid orientaliska butiker. Men det gäller att hitta rätt märke för vissa smakar inte alls som de ska., vi brukar få det skickat till oss från mormor och hon gör den själv. Passar perfekt till frukost istället för marmelad. dålig bild för att jag tog den med min iphone

Helg och snart första advent!

imorgon så är det äntligen första advent och jag kom på en ny sak till min blogg... Adventskalender!
Jag vet att en adventskalender inte börjar förräns första december men det finns så mycket som jag måste lägga upp så jag börjar imorgon istället. Jag tänker lägga ut recept och inredningstips till jul varje dag fram till julafton. Jag kommer kanske också smyga in lite film tips då och då :)

jul!!

Det är någ första gången på länge som jag har haft tid att blogga på en vardag. Igår när jag gick upp på stan så såg jag att de hade satt upp juldekorationerna och jag kände att det var för tidigt för att det fortfarande inte har snöat! , men det är bara 4 dagar kvar till första advent!! Tiden har gått så fort och jag längtar tills det blir jul och huset fylls med en varmkänsla och doften av ljus och nejlikor... Längtar!


min pizza


så här blev min pizza :)
toppade med oliver,tomat, champinjoner och kykling,
jag fyllde också kanterna med ost och tomatsås :)


helg och pizza

Äntligen så är det helg och idag så blir det pizza, Helg+pizza=perfekt helg :) När de blir klara lägger jag ut en bild på dem. Jag har inte bloggat på länge p.g.a av skolan och annat men jag kommer alltid blogga på helgerna.


primrose bakery

Laddade precis ner en fantastisk app till min Iphone med massor av cupcake recept och icing/frosting. 


lördagens frukost

supergod yoghurt!
Yoghurt med nötter och honung
den här mumsiga frukost tipset är både nyttig och enkel att göra. Häll yoghurt i en skål och lägg i valnötter. Lägg på lite honung och njut.  


Helg!

Äntligen så är det helg och jag kan äntligen blogga igen. Jag tänkte att jag kunde lägga ut lite frukost tips som är nyttiga och super goda!

wienerstänger

 
Ingredienser
Beräknat för 60 portioner
250 g smör
1 1/2 dl socker
2 st ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast, röd sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5-2 msk vatten

 
Gör så här:

Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar


vaniljhorn

Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.
Vaniljhorn 

Ingredienser

ca 40 st
200 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Garnering
1 dl strösocker


Gör så här

Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.


OMG!

jag hittade mina 2 tidigare bloggar idag! jag startade dom när jag var i 5-6. Känns verkligen som om tiden bara flyger iväg :)
Här är länkarna:
www.crazyforfashionandgossip.blogg.se
www.twiheartfan.blogg.se

blogg tips :)

här är lite blogg tips på bloggar som jag brukar läsa :)
http://sugarmanias.blogg.se/
http://frukostera.blogg.se/
http://godafrestelser.blogg.se/
http://kondiskakan.blogg.se/
http://iateyourpride.blogg.se/

skola imorgon :(

imorgon så börjar skolan igen efter ett långt och skönt höstlov, känns verkligen som om veckan varit jätte lång. Tyvärr så blev det inga kak recept igår så jag får försöka lägga ut dom idag.

inget recept...

tyvärr så kommer jag inte skriva något recept idag så istället skriver jag imorgon då alla kakorna är färdiga. :)

kakor <33

nu har jag gjort klart mina första kakor så nu måste jag vänta tills dom har gräddats färdigt. Receptet kommer sen eftersom jag måste hålla koll på dom nu :)

update

nu har jag bestämt mig för att bara blogga om mat och sötsaker och ibland lägga ut film och bok recensioner. Så jag tänker sluta blogga om shopping och skriva dagens låtar.

bakning!!

snart är det eid och då måste vi baka massor med kakor och sötsaker. Självklart kommer jag lägga upp alla recept senare efter att jag har bakat dom och så kommer jag skriva en film recension också.

grekiska mandelbågar



recept till ca 24 kakor.
75 g sötmandel
150 g margarin
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4-4 1/2 dl vetemjöl

garnering:
florsocker

gör så här:
1. rosta sötmandel på en plåt i 175 grader i 12-15 min så att mandeln blir ljus brun inuti.
2. rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, ägg och vetemjöl.
3. finhacka mandeln, nästan till mjöl och blanda den med degen.
4. forma degen till 6-7 cm långa pinnar. lägg på smord eller bakpappersklädd plåt och böj dom till horn. Nyp gärna till dom upptill kanterna så att de får en toppig kant.
5.grädda i 200 grader ca 12 min. Vänd kakorna i florsocker medans dom är varma.

dagens låt

jag har inte skrivit någon dagens låt på jätte länge så jag får väll ta och göra det :)
Take care of yourself- Teddy Thompson
den här låten hittade jag igår för att den var med på glee. Jag älskar låtens handling och mening.

inget filmtips :(

det blev tyvärr inget filmtips idag p.g.a att min syrra inte ville kolla på filmen. Men jag tittar väll på den någon annan gång då tänker jag skriva en recension :)

1 månad!!!!!

jag komm precis på att jag har haft min blogg i 1 hel månad idag!!!! Jag tycker att det ät jätte kul att blogga så jag kommer fortsätta göra det. Mitt nya mål är att blogg fram till nyår. Jätte kul att jag lyckats hålla min blogg uppe så länge :) (det längsta jag någonsin gjort)

inga nya blogg inlägg...

idag så blev det tyvärr inget nytt inlägg p.g.a att jag satt ovh uppdaterade min iphone så jag var tvungen att fixa några saker. jag hinner tyvärr inte heller skriva något inlägg nu för jag ska kolla på film som jag ska skriva en recension om imorgon :)

the Nightmare before christmas

jag hann inte lägga ut min recension så jag gör det idag istället.

jack skellington är kung över halloween town. Han tröttnar mer och mer på halloween och av misstag hamnar han i christmas town. Han blir genast förjust av staden så han bestämmer sig för att ta över julen. Men allt blir inte som han hade planerat...

jag tycker att den här filmen är jättebra. Den är kanske lite barnslig men det är det som gör den bra :) Det är en tradition att  jag och min syrra tittar på den här filmen vid halloween.

RSS 2.0