no-bake spiderweb cheesecake

 den här receptet är ifrån martha stewart det är därför vissa saker är på engelska :)
ingredienser

crust:
500 g choklad wafers
0,8 dl socker
170 g smält margarin
1 tsk grovt salt

ganache:
110 g block choklad finhackad
1,2 dl grädde

fyllning:
900 g färskost
3 1/2 dl socker
1/4 tsk grovt salt
3 msk citronsaft
3 1/2 dl grädde
ev. gummispindlar

1. smöra en form med löstagbar kant.
2. blanda kex, socker, smör och salt i en skål. ta smeten och tryck den i formen längst med kanterna. tryck till ordentligt. plasta in och lägg i kylskåpet.
3. lägg chokladen i en matberedare. koka grädden tills det får sjuda och häll över chokladen. när chokladen börjar smälta mixa tills den blir slät.
4. spara 2 msk ganache till spindelnätet och häll resten i botten och längst med sidorna. täck den och lägg den i kylskåpet tills den ska fyllas.
5. vispa färskosten tills den blir fluffig i ca 3 min, sänk hastigheten och tillsätt socker och salt. öka hastigheten och vispa tills den blir jätte fluffig i ytterligare 3 min och vispa med citronsaften.
6. vispa grädden bara lite. lägg 1/4 av grädden i färskost blandningen och vispa.
7. häll fyllningen i crusten och fördela det jämnt.
8. lägg resten av ganachet i en spritpåse. skapa ett nät över cheesecaken. täck och frysi minst en timme eller över natten. ta ut cheesecaken från formen och garnera med gummispindlar.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0