Dag 3: Fudge
Fudge är nog en av de godaste sakerna jag vet kan äta massor utan att tröttna på dem.
Ingredienser
ca 50 st
5 dl mjölk8 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ tsk salt
50 g Svenskt Smör , rumsvarmt
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Blanda mjölk, socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Rör så att det blir väl blandat. Koka upp och låt koka kraftigt ca 25 min. Dra då och då med en trägaffel mot kant och botten. Prova om fudgen är färdig genom att mäta temperaturen på smeten eller häll några droppar smet i kallt vatten. Fudgen är klar när temperaturen är 125° eller dropparna kan formas till en kula. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt smör och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat något.
Häll upp den i en smord form, ca 20x20 cm. Låt stelna. Skär i bitar och förvara i kylskåp.
Kommentarer
Trackback