Dag 22: saffran biscotti

Ingredienser:

100g smör
1g saffran
2dl socker
5dl vetemjöl
2ägg
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl skållade hela mandlar
Utförande:

Ugn: 175 °C

Smält smöret och blanda i saffran. Häll över saffranssmöret till en bunke och kläck i äggen och tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta ihop med en slickepott tills degen blir någorlunda fast så att du kan arbeta ihop degen med händerna. Rulla sedan ut degen och dela i 3 delar. Lägg delarna på bakplåtspapper på en plåt och platta till delarna lätt med handflatan. Strö över lite socker om du vill. In i mitten av ugnen i ca. 25 min. Ta ut plåten och skär längderna till 1cm tjocka snittar. Skär med en vass kniv på diagonalen. Sänk ugnsvärmen till 125 grader och låt baka i ytterligare 10 min.
recept från sugar mania

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0