Dag 2: Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins
Ingredienser

15 st

3 ägg
2 ½ dl råsocker
1 dl  smör-&rapsolja
250 g kesella kvarg vanilj
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ msk pepparkakskrydda

Kardemummakräm:
2 dl crème fraiche
1 tsk stött kardemumma
1 dl florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i smör-&rapsolja och kvarg. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler. Blanda crème fraiche med kardemumma och florsocker. Vispa till en fast kräm och klicka den på muffinsen. Garnera ev med röda bär


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0