Dag 19: Saffransvåfflor

Leilas saffransvåfflor med hemlagad sylt   
Ingredienser

Våfflor
150 150 g smör
1 1 g saffran
7 7 dl vetemjöl
1 1 tsk salt
2 2 tsk bakpulver
3 3 msk florsocker
4 4 st ekologiska ägg
8 8 dl mjölk
Smält smör till gräddning
Vispgrädde till servering

Gör så här

1. Våfflor
Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.

3. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten.

4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.

5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.

6. Servera dem nygräddade och varma med lättvispad grädde och sylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0