Dag 19: Saffransvåfflor
Ingredienser
Våfflor
150 g smör
1 g saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 msk florsocker
4 st ekologiska ägg
8 dl mjölk
Smält smör till gräddning
Vispgrädde till servering
Gör så här
1. Våfflor
Smält smör och saffran under omrörning. Låt det svalna helt.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, florsocker och ägg med hälften av mjölken och rör till en slät smet.
3. Häll ner resterande mjölken i saffranssmöret och rör ner det i smeten.
4. Låt smeten svälla i 20–30 minuter.
5. Värm våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna gyllene.
6. Servera dem nygräddade och varma med lättvispad grädde och sylt.
Kommentarer
Trackback