Dag 18: Banoffe pie

Banoffee pie   
Kexbotten
400 400 g digestivekex
175 175 g smör

Fyllning
800 800 g sötad kondenserad mjölk (2 burkar)
3 3 st bananer
4 4 dl vispgrädde

Brända mandlar
125 125 g sötmandel
1.5 1.5 dl florsocker
0.5 0.5 dl florsocker till separering

50 50 g mörk choklad, till garnering

  • Gör så här

1. Kexbotten
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.

3. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten.

4. Grädda kexbotten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.

5. Fyllning
Ta bort etiketterna på burkarna och koka den kondenserade mjölken i cirka 2,5 timme-3 timmar i en kastrull med lock (det är viktigt att burkarna hela tiden är täckta med vatten). Ju längre man kokar mjölken desto fastare konsistens.

6. Ta upp burkarna och låt dem svalna.

7. Under tiden som mjölken kokar kan du göra de brända mandlarna.

8. Brända mandlar
Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.

9. Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.

10. Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.

11. Hacka mandeln grovt.

12. Vispa grädden fluffigt och skiva bananerna.

13. Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.

14. Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven mörk choklad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0