Dag 16: Butterkaka med saffran


Ingredienser

Butterkaka med saffran 2 st

50 g jäst
5 dl Arla® mjölk
150 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
2 pkt saffran, 1 g
1 dl strösocker
½ tsk salt
13–14 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g Svenskt Smör från Arla, rumsvarmt
200 g riven mandelmassa
1 uppvispat ägg

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll över jästen. Tillsätt smör, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 15 min. Dela degen i två delar och kavla ut till ½–1 cm tjocka plattor. Bred ut smöret på degen och strö över mandelmassan. Rulla ihop och skär i 3–4 cm tjocka skivor. Ställ dem i 2 smorda formar ca 23 cm i diameter. Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 200°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0