wienerstänger
![]() |
Ingredienser
Beräknat för 60 portioner
|
![]() |
![]() |
Gör så här:
Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar
Kommentarer
Postat av: Emilia
Sv: Tack så mycket snälla du!
Åh, sånna stänger gör alltid min Farmor, de är riktigt smarriga :)
Trackback