wienerstänger

 
Ingredienser
Beräknat för 60 portioner
250 g smör
1 1/2 dl socker
2 st ägg
6 dl vetemjöl
1/2 tsk hjorthornsalt
Fyllning:
3-4 msk fast, röd sylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5-2 msk vatten

 
Gör så här:

Rör matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, och mjölet blandat med hjorthornssaltet. Arbeta till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar. Forma ca 40 cm långa längder. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Gör en fördjupning i mitten på varje längd. Fyll med sylt.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ugnstemp: 200°C, varmluft 175°C.
Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den på de varma längderna. Skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar


Kommentarer
Postat av: Emilia

Sv: Tack så mycket snälla du!



Åh, sånna stänger gör alltid min Farmor, de är riktigt smarriga :)

2011-11-08 @ 12:41:39
URL: http://kondiskakan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0