vaniljhorn
Ljusa och spröda är vaniljhornen. Degen är helt osötad, istället strör du socker över kakorna när de kommit ur ugnen.
Ingredienser
ca 40 st
200 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering
1 dl strösocker

Ingredienser
ca 40 st
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
Garnering
1 dl strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.
Kommentarer
Trackback