grekiska mandelbågar



recept till ca 24 kakor.
75 g sötmandel
150 g margarin
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4-4 1/2 dl vetemjöl

garnering:
florsocker

gör så här:
1. rosta sötmandel på en plåt i 175 grader i 12-15 min så att mandeln blir ljus brun inuti.
2. rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, ägg och vetemjöl.
3. finhacka mandeln, nästan till mjöl och blanda den med degen.
4. forma degen till 6-7 cm långa pinnar. lägg på smord eller bakpappersklädd plåt och böj dom till horn. Nyp gärna till dom upptill kanterna så att de får en toppig kant.
5.grädda i 200 grader ca 12 min. Vänd kakorna i florsocker medans dom är varma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0