Dag 9: knäck
jag har själv faktist aldrig gjort knäck men det känns som om det är en sån klassiker så måste jag lägga upp receptet.

Ingredienser
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk Smör

Ingredienser
75 st
2 dl vispgrädde2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk ströbröd
2 msk Smör
Gör så här
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 122°, ca 15-30 minuter. Tillsätt mandel, ströbröd och smör.
Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Kulprov: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Knäckkulan ska vara fast till hård.
Kommentarer
Trackback